kvinnelige hormoner: Hva de er de og hva er deres funksjon


  østrogener og progestogener er de to typer kvinnelige hormoner. Hva er de og hva er deres funksjon? Kvinnelige hormoner er involvert i mange flere aspekter ved helse og kroppen mer enn vi tror. Vi forteller deg hvorfor de er så viktige.

  kvinnelige hormoner. Vi hører om dem hele tiden, men hva er de?, Hvilken rolle i funksjon av vår organisme?, Hvordan er de dannet? De er noen av de spørsmålene som vi vil prøve å svare for bedre å forstå hvordan kroppen vår fungerer. Jeg har allerede videre at kvinnelige hormoner spiller en mye viktigere rolle enn vi tror.

  Kvinnelige hormoner: Hva er

  Kvinnelige hormoner bestemme funksjoner egen kropp av kvinner. Som nevnt, er det to typer kvinnelige hormoner og derfra forskjellige typer: østrogen og progestogener. Blant de første, er det viktigste i estradiol; og blant de sistnevnte, altså progesteron.

  2. Hvordan dannes

  Kvinnelige hormoner er dannet fra kolesterol, i ovarieceller som de er gruppert i såkalte follikler og innenfor hvilken det modne ova. i løpet av graviditet den måte placenta med en funksjon for å beskytte livmor. Disse hormoner er også til stede hos menn, som binyrene utsondre.

  3. Fremgangsmåte

  For dannelsen av de nødvendige hormoner som stimulerer hypofysen eggstokkene med andre to, gonadatropas (Follikkelstimulerende og luteiniserende hormon). For disse hormoner er frigjort, blir hypofysen stimulert på nytt etter en annen hormonfrigjørende hypothalamus.

  4. Den hormoner i løpet av syklusen

  Mengdene av hormoner gonadatropas variere langs menstruasjonssyklus (28 dager). I løpet av de første 14 dagene favorisere utviklingen av seks til 12 follikler og stimulerer dannelsen av østrogen, noe som gjør det vokse livmorslimhinnen og egglederne for å lette en mulig graviditet.

  5. Fra 7 dager

  Bare én av folliklene vokser, mens resten vil bli svekket. Omtrent halvveis gjennom syklusen, nivåer av både hormoner stige, spesielt luteiniserende, noe som favoriserer utvisningen av egg og får kroppen vår til å skille ut østrogen og progesteron, som igjen øker utskillelsen av kjertler i slimhinnene livmor og fallopian før en mulig befruktet egg.

  6. Hvis det ikke er noen befruktning

  Når egget er ikke fruktbar, sekresjon av hormoner begge faller brått, forlater kondisjone livmoren og forårsake at deler av slimhinnen løsne og ta ut blod (menstruasjon).

  7. Østrogener

  I puberteten øker størrelsen av de kvinnelige reproduksjonsorganer (livmor, fallopian rør, vagina, eggstokker) og bryst og hår vises i armhulene og skam. de favoriserer også veksten dannelse og bein, stimulerer dannelsen av protein, fett innskudd under huden og rumpe, lår og bryster.

  8. Progesteron

  Reduserer sammentrekninger i livmoren for å hindre egget befruktning skal løse ut. Dette hormonet er ansvarlig for å utvikle brystkreft celler som utskiller melk. Øker utskillelsen av vann og salt.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  7 + 1 =


  Bol owulacyjny pid Erstatning for kød Kamasutra 2015 photos Massagem na próstata como fazer عيون منتفخة