Mat som er rik på sink og folsyre: Full Tabell

den folsyre (Pteroyl monoglutámico syre) er en vannløselig vitamin familie B-kompleks. Hva vi fant i matvarer er folsyre som sådan, men dens derivater eller folat, som de er ekstremt følsomme for matlaging, ta maten blir bedre, når det er mulig, frisk (frukt, grønnsaker&# 8230;).

spinat, brød og frokostblandinger er tre viktige kilder til folsyre, et næringsstoff, i tilfelle av kvinner, er spesielt viktig under graviditet stadier som. Folsyre bidrar til sentralnervesystemet utvikling og babyens skalle fremtid. Andre grønnsaker kan også inngå i kosten, fordi de er høy i folsyre, er endives, den brønnkarse, den chard, den endive, den rosenkål og kål. Og er ikke de eneste matvarene fordi det er også et bredt utvalg av frukt rik på folsyre, samt nøtter, særlig nøtter (Også inneholde magnesium, jern og sink).

De er rik på folat:

 1. grønnsaker: Linser, kikerter, bønner, soyabønner.
 2. grønnsaker: Spinat, Chard, erter, bønner.
 3. frukt: Orange, jordbær, appelsin, melon, kiwi, mango, banan, mandarin.
 4. fisk: Blåskjell, sardiner, tunfisk, hvitting.
 5. nøtter: Pistasjenøtter, valnøtter, solsikkefrø og datoer.
 6. egg og grovt brød.

Mat som er rik på sink

Sink er et viktig mineral for kroppen takket spesielt dens antioksidant. den frokostblandinger, den meieri, den kjøtt og fisk er de viktigste kilder til sink, som er nødvendig for å legge til andre matvarer som asparges, den selleri, fiken, egg, auberginer, ost, poteter og ferskener. Mangelen på sink kan føre til tap av appetitt, svekket immunsystem, hårtap, diaré eller øyeskader og hud. Hos barn kan føre til hemmet vekst. For mye er ikke bra fordi det kan påvirke opptaket av andre mineraler som jern.

Andre matvarer rike på sink er:

 1. Sjokolade og kakao
 2. Tørket vannmelon frø
 3. Lam eller biff
 4. jord
 5. Ostras
 6. gresskar (Inkludert frø)
 7. smør
 8. Sesame mel
 9. hvetekim

Hver diett for å være sunn, bør være rik, variert og balansert, inkludert alle typer mat, fordi på denne måten vil vi sikre den nødvendige inngangen hver dag essensielle næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Det er viktig å innta disse næringsstoffene hver dag for å unngå mangel, spesielt, som vi har sett, på visse stadier av livet. Spise sunt er et spørsmål om å vite mat og dens sammensetning litt bedre.

Du kan også være interessert i: Proteinrik mat: Topp 10 mest protein og den mest omfattende liste av matvarer rike på kalium og natrium.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 23


Bol owulacyjny pid Danacol laxatif Erstatning for kød Madre frasi Massagem na próstata como fazer