matvaregruppene: Hovedfunksjoner

matvaregruppene: Hovedfunksjoner. den mat De er delt inn i sju hovedgrupper, hvis klassifisering Det bestemmes av begge funksjoner (plast, energi- og regulerings) som oppfyller vår organisme som næringsstoffer vi tilbyr, det vil si ved dens sammensetning. Hver av dem spiller en rolle, og sammen, er hva som ville komme til å bli kalt næringspyramiden. Alle bør være representert i vår diett daglig for å sikre våre ernæringsmessige helse.

Mat er den grunnleggende forutsetningen for å forebygge sykdom og bevare vår helse. men en mating sunt og balansert, hvis ideelle modellen er Middelhavet diett som den mest komplette for kroppen trenger å vite maten vi spiser. Vi vet at vi er hva vi spiser, så det er viktig å kjenne de ulike matvaregruppene, deres egenskaper og hvilke matvarer vi bør ikke fjerne fra vårt kosthold under noen omstendigheter. Alle gruppene har en rolle, på tre: plast, energi og regulatoriske. Plastic funksjonen hjelper vår fysiske struktur. Energi mat, selvfølgelig, gir oss energi og mat som møter en regulerende funksjon hjelpe våre metabolisme.

Næringsmidler av organisk opprinnelse, som for eksempel karbohydrater og lipider, gi energi til celle de kan utføre sine funksjoner. I mellomtiden, de bringe saken proteiner som trengs av cellen til å vokse og fylle sin struktur, og vitaminer bidra til å utføre kjemiske reaksjoner. Innenfor energi matvaregrupper karbohydrater (særlig i form av belgfrukter, grønnsaker og frukt) og fett finne (det er tilrådelig å unngå animalsk fett). Som for proteiner, fant vi i melkeprodukter, kjøtt med lite fett og spesielt i fet fisk. I mellomtiden, regulatorer matvarer rike på vitaminer, fiber og gi mineraler uunnværlig. Vitaminer og sporelementer er sikret med ferskvarer (frukt og grønnsaker), som også er tilrådelig å dampe (i tilfelle av grønnsaker) for å opprettholde næringsstoffer vannløselige.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6


Content Eruptions cutanees vih Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron Sarveisontelo