Min mor har kreft: Hvordan reagere når kreft treffer nær

Begrepet kreft, til tross for unektelig medisinske fremskritt, utvilsomt fortsatt en stor følelsesmessig påvirkning. Motta en kreftdiagnose kan være vanskelig å assimilere, både for pasienten og for familie. føle frykt, tristhet, impotens og selv raseri, er normale følelser når kreft berører nøye, spesielt når det kommer til noen så nær som en mor. emosjonelle reaksjoner er ikke alltid lett å kontrollere og kan ende opp med å ta sitt toll på psykisk helse. I dag er det viktig å kanalisere følelser og negative tanker til å gi støtte til den personen som trenger oss. Og noe like viktig er å vite at akkurat nå kan vi regne med profesjonell hjelp som vil gi oss, som en slektning av personen diagnostisert med kreft takle bedre hele sykdomsprosess. Fra den spanske foreningen mot kreft, AECC, for eksempel slektninger av pasienter diagnostisert med kreft en gratis tjeneste det gir psykologisk behandling.

Hvordan møte oncologic prosess når pasienten er noen så nær som en mor? Vi alle lider, selvfølgelig, når noen vi elsker lider eller syk. den diagnose kreft, og omsorg vil kreve at personen avhengig av graden og intensiteten av svulsten, vil medføre endringer i personlig, arbeid og sosiale livet til sine familier, spesielt de som er nærmest. For å takle denne nye situasjonen-som vi må akseptere at fornektelse vil bare gjøre oss mer sårbare vi skal ikke nekte hjelp og rådgivning fagfolk. Det er viktig fullt tillit helsepersonell -tillit som må spre pasient, og lære å takle vanskelige situasjoner. Som en guide, vil vi se nedenfor noen av de tips som vi kan være nyttig når virkeligheten treffer oss og tvinger oss til å gjenkjenne disse fire ordene: Min mor har kreft.

Arbeider med diagnose

  • Det er viktig ikke bare hjemme, men i hver av de stadier av sykdommen, løse alle tvil at vi måtte ha om selve sykdommen, diagnose, behandling, omsorg, medisinske rapporter, og så videre.
  • Kreft behandlinger er vanligvis lang, og du må vinne kampen trinnvis, er viktig for å opprettholde til enhver tid positiv holdning, fokuserer på det nåværende, uten å forutse eller fortvilelse til hastighet behandling.
  • Samle inn informasjon om helse systemressurser, foreninger, organisasjoner eller enheter som støtter pasienter og familiemedlemmer som kan hjelpe oss i denne kreftprosessen, samt tjenester eller programmer for pasienter og familier.
  • Samle informasjon om omsorg (ernæring, helse og hygiene retningslinjer&# 8230;) for å bedre livskvalitet for pasienter.

Du kan også være interessert i: 10 ting du bør vite om brystkreft og oppdage de ni myter om sykdommen kreft.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 54


Bol owulacyjny pid Danacol laxatif Madre frasi Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron