Gomasio: Egenskaper, fordeler og kontraindikasjoner

Er du ute etter et sunnere alternativ til salt? den gomasio eller sesam saltet er en Relish av japansk opprinnelse fantastiske helsemessige fordeler. Input er gomasio en erindring krydder, blant andre egenskaper, tillegg til å forbedre smaken av retter fremmer intestinal transitt bidrag fiber og stimulerer blodsirkulasjonen.

Gomasio, et resultat av blanding med ristede sesamfrø havsalt og så han brukte i asiatisk og makrobiotisk mat, er et alternativ å vurdere om vi ønsker sesongen mat på en sunnere måte. Vi må ikke glemme at for mye salt kan gjøre oss mer sårbare for å utvikle problemer som høyt blodtrykk eller væskeretensjon. Faktisk, Verdens helseorganisasjon, WHO, har advart gjentatte ganger over risikoen ved å misbruke saltinntaket i kosten. Ikke bare salt tilsettes til mat for å fremstille, men det er mange som allerede inneholder høye nivåer i preparatet, for eksempel pakkede produkter eller forhåndskokt. Salt er på ingen måte den eneste krydder tilgjengelig fordi vi har et bredt spekter av urter og krydder, og vi kan legge til gomasio, mye brukt i japansk mat salat og sushi, blant andre retter. Og det beste av alt er at vi kan forberede hjemme lett.

fordeler

Gomasio er en perfekt partner for de som trenger å følge en diett med lavt natriuminnhold, for eksempel i tilfeller av hypertensjon. Gomasio er næringsrik fordi det er rikt på vitamin D og E, proteiner, fosfor, jern, kalsium og sink, fra sesamfrø nøyaktig. den sesamfrø er i virkeligheten et interessant kilde for proteiner og fettsyrer omega 3 og 6. Det er også et frø rik på kalsium, er det spesielt anbefalt for inkludering i dietten under menopause og bidra til å forebygge osteoporose. han er også kreditert med effekten av å hjelpe kampen kolesterol, for å forbedre funksjonen av leveren og slappe av nervesystemet i perioder med høy belastning eller tretthet.

Takket være sin høyt fiber, sesamfrø økning metthetsfølelse bli mat for å bli vurdert i en diett. Gomasio forbedrer smaken av mat naturlig og balansert måte. Det er også lett å fordøye.

Kontra

Gomasio har ingen spesifikke kontraindikasjoner, selv om det bør tas i betraktning at sesamfrø er høyt kalori, rundt 600 kcal per 100 gram. Derfor bør det ta dem i moderate mengder.

Hvordan gomasio hjem

til gomasio til hjemmet trenger sesamfrø (10 ss) og havsalt (1 spiseskje). Hvis vi kjøper rå frø, første vi går gjennom vannet for å fjerne støv. For steking, bruk en panne uten olje. Når du kjøper en myk brun fargetone vil være klar til å ta (ikke la mer enn noen få minutter). Tillat blandingen å avkjøles og blandes godt med havsalt i en morter. Oppbevar i en glasskrukke. Du kan holde for et par uker uten å miste egenskaper.

Du kan også være interessert i: Krydder og kosthold: 10 grunnleggende krydder som hjelper deg å miste vekt og oppdage fordelene med smaken mat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 25


Bol owulacyjny pid Erstatning for kød Kamasutra 2015 photos Madre frasi Massagem na próstata como fazer