Kiva metoden mot skolen Mobbing: Hva er?

Kiva Det er et akronym for Kiusaamista vastaan ​​(anti-mobbing), en revolusjonerende metode for å forebygge og bekjempe mobbing og ciberbullying i klasserom som kommer fra Finland støttet av de gode resultatene. Utviklet av Universitetet i Turku, og støttes av en rekke vitenskapelige studier, startet programmet i 2007, ikke bare har spredt seg over hele Finland (er finansiert av Kunnskapsdepartementet), men har begynt å bli brukt i andre mange land, blant annet Storbritannia, Frankrike, Belgia, Italia, Nederland, USA og Spania.

Hva er metoden Kiva

Målet med Kiva metode utviklet mot skolen bullyng er at skole eller støtte mobberen eller silenced trakassering, men vise sin støtte til offeret og rapportere trakassering lærerne. Kiva Programmet søker å bryte stillheten, frykt, usikkerhet, uten å vite hva de skal gjøre, ikke er klar over skadene eller en misforståelse at studenten som trakasserer er, på folkemunne, er &8216; kult&# 8217;, som ofte skjuler bullyng. en stillhet Isolere og etterlater offeret alene når det skal være det motsatte. Faktisk, som ekspertene sier, trakassering kan defineres som en gruppefenomen. Derfor er det viktig, og der ligger suksess for denne metode, til å virke sammen med vitner, for å unngå deres holdning forsterke harasser. Kiva metode gir studentene verktøy til å vite hvordan de skal oppdage bullyng og, fremfor alt, vet hvordan de skal opptre.

Metoden består i å Kiva leksjoner og annerledes jobber på respekt for andre, empati, menneskelige relasjoner, kommunikasjon, følelser, for å gjøre underveis, tilpasset graden av studien, og rettet mot studenter forstår hvor viktig det er å ta sin ansvar å forebygge og stoppe mobbing. Spesielt omfatter Kiva programmet tjue klasser i tre stadier av skolehverdagen, på 7, 10 og 13 til å gjenkjenne ulike former for trakassering og hvor de utfører øvelser for å forbedre sameksistens.

Formålet med arbeid på klassen nivået utdanne elevene om rollen stoppe mobbing. Så i stedet for stille godkjenne eller oppmuntre til mobberen, barna begynner å støtte de beleirede studenter, en gest som formidler budskapet om misbilligelse av loven. Den delte ansvarsfølelse hjelper endring gruppenormer og ikke akseptere mobbing.

Du kan også være interessert i: Mobbing eller bullyng: Hva gjør du hvis barnet ditt lider? og oppdage hva du skal gjøre med frykt for å gå på skolen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2


Content Eruptions cutanees vih Homme qui se sent femme Oleo rosa mosqueta padron Sarveisontelo