Mistä tietää, jos olet keliakia: Oireet

celiaquía se ei ole vain lasten leikkiä. On arvioitu, että maassamme on noin 800000 ihmisiä, jotka ovat keliakiapotilaita joista puolet on diagnosoitu kuin aikuiset. ainoa tehokasta hoitoa Tähän mennessä on gluteeniton ruokavalio, vaikka on tutkittu suun kautta entsyymi täydentää estää immuunivastetta, joka aiheuttaa tätä proteiinia. Keliakia on tauti Se on esitetty geneettinen alttius.

oireet

Ei kaikki keliakiaa potilailla on samat oireet tai samalla intensiteetillä. Lisäksi haittavaikutus gluteenia ei ilmetä heti, kuten muidenkin ruoka-aineallergiat, mikä estää tai viivyttää monesti diagnoosi tietyt gluteeni-intoleranssista. keskuudessa Tavallisia oireita krooninen ripuli, ruokahaluttomuus, oksentelu, väsymys, laihtuminen tai selittämättömiä vatsan turvotus ovat mukana. Muissa tapauksissa ne voivat näkyä myös anemiaa raudanpuute, ummetus, nivelkipu, luukipu, kilpirauhasen häiriöt, mielialan muutokset (ärtyneisyys, apatia&# 8230;), ihottuma, ärtyvän suolen oireyhtymä ja jopa hedelmättömyyttä. Lapsilla voi olla viive kasvuun. On myös mahdollista, että mitään oireiden ilmaantuessa.

Diagnoosi ja testaus

Vaikka epäilemme, että kärsimme keliakian, poista se ruokavaliosta keskustelematta ensin tarkka diagnoosi ei sovellu. Ensinnäkin sen olisi tehtävä lääketieteellisten tutkimusten, aloittaen verikoe läsnäolon määrittämiseksi ns serologinen markkereita keliakian (Gliadiini vasta-aineita, kudostransglutaminaasi ja endomysium). Jos analyysi osoittaa jonkinlainen epäilys, lääkäri voi myös suositella suorittaa suolistobiopsiaa, varmemmalla testi, mutta on huomattava, että se on invasiivinen prosessi, joka voi aiheuttaa epämukavuutta potilaalle. Biopsia liittyy poistamalla kudosnäyte ylemmässä ohutsuolessa tarkistaa, onko vai ei vahingoittunut. Testin suorittamiseksi on olennaista, että ei ole lopettanut gluteenia. Jos diagnoosi varmentaa siedä gluteenia, ainoa hoito on seurata, elinikäinen, yksi GDF, eli ilman elintarvikkeisiin, jotka sisältävät tätä proteiinia. Siten henkilö keliakia ruokavalion pitäisi koostua pääasiassa luonnonmukaisia ​​elintarvikkeita kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa, palkokasveja, kananmunat ja gluteeniton vilja (riisi ja maissi).

Äskettäin parantamiseksi diagnosointiin ja estää invasiivisia testejä, varsinkin kun kyseessä on nuoremmilla potilailla, ryhmä espanjalainen tutkijaryhmä on kehittänyt testin, joka voi diagnosoida keliakia aikaisin, jopa vastasyntyneet).

Saatat myös olla kiinnostunut: Keliakia: Älä lääkitys sisältää gluteenia? Gluteenia ja Allergia: nauttia turvallisen aterian poissa kotoa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 26 =


Bol owulacyjny pid Erstatning for kød Kamasutra 2015 photos إيجابيات الصورة عيون منتفخة