Trochanteritis: Mikä se on ja miten se käsitellään?

trochanteritis, jota kutsutaan myös trochanteric limapussitulehdus, on sairaus aiheuttama tulehtunut Bursan, eräänlainen pussin, joka tallentaa nivelneste jonka tehtävänä on kaksiosainen. Toisaalta, se auttaa voitele rakenteita puolella reisi ja toisaalta suojella jänteet ja lihakset alueella. Trochanteritis, lääketieteen kannalta, on yleisin syy lonkan kipua esiintyy useammin urheilijoiden keskuudessa naiset, alkaen 40 vuotta.

syyt

Tärkein syy tähän häiriö on jatkuva hankausta lonkka tehtäessä taivutuksen ja ojennuksen, joten ne ovat urheilijat kaikkein alttiimpia kärsimään trochanteritis, ja niiden joukossa, jotka harjoittavat maratonin tai polkupyörällä. On myös muita riskitekijöitä harkita, kuten ylipaino tai lihavuus, Lonkan nivelrikon, välilevytyrä, lattajalat tai on jalka hieman kauemmin kuin muut.

oireet

Lonkan kipu, erityisesti puolella, on oire lisää ominaisuus trochanteritis, lisäämällä intensiteetti liikkeet, kuten portaiden kiipeäminen, makaa joka puolella tai saada liikkeelle sen jälkeen, kun on istunnon aikaa.

Se on kätevä kääntyä lääkärin puoleen vahvistaa tai sulkea pois häiriö, koska joissakin tapauksissa, esimerkiksi voidaan sekoittaa impingement lannerangan tai iskiaskipuun. Näissä tapauksissa voi olla tarpeen MRI tai ultraääni lonkka.

hoito

Lievittää kipua pitäisi tehdä levätä, Erityisesti urheilu, keskimäärin 10-15 päivää ja tarvittaessa ottaa suullinen tulehdusta. Lääkäri voi myös suositella soveltaa kerma tai geeliä alueella. Loogisesti, meidän on otettava huomioon ongelman syyn. Voimakkuuden ja tulehdus, se voidaan soveltaa myös käsittelemällä ultraääni- ja paineaallot, ja suorittamaan tiettyjä terapeuttisia harjoituksia vahvistamaan alueelle.

Kun hoitoa ei anna odotettuja tuloksia, lääkäri voi arvioida mahdollisuuttaan tunkeutuminen kortikosteroideilla ja anestesia. Jos tämä ei anna tulosta, se arvioi leikkaus poistaa kyseinen pussiin.

Saatat myös olla kiinnostunut: Lonkkamurtumaleikkaus: miten ja miksi se tapahtuu? ja kaikki noin katkenneita luita: oireet, tyypit ja hoito.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 64 =


B12أين يحدث مكان امتصاصه في الجسم Content Erstatning for kød Homme qui se sent femme إيجابيات الصورة