Keltaisuus aikuisilla: oireet ja hoito

icteria, lääketieteen kannalta, se on määritelty ihon keltaisuus, limakalvojen ja erite, aiheuttama kertyminen sappiväriaineiden veressä. Tunnetuin on keltaisuus vastasyntyneillä, mutta tämä on ongelma, joka voi vaikuttaa myös aikuiset, Se on merkki varoitus mahdollisesta maksan. Muuttaminen ihon sävy on myös oire, joka voi esiintyä muissakin sairaudet. Erona on, että kun se tulee keltaisuutta kellastumista esiintyy myös silmän sidekalvon. Katsotaanpa tarkemmin, mitkä ovat oireet ja hoito ovat suositeltavin.

oireet

Pitoisuuden kanssa bilirubiini veressä (hyperbilirubinemia), muita oireita voi esiintyä, kuten muutos virtsan väri, tulossa tummempi (niin sanottu coluria), Ja pohjasakka, Tässä tapauksessa se selkiytyy (niin sanottu acolia). Ne voivat näkyä myös jälkeen bilirubiini kertyy vereen ja talletetaan ihoa, picores elimistöön sekä päänsärky, nivelkipu, kuume, kaasu, ummetus ja ruoansulatuskanavan häiriöt. Pitoisuus bilirubiini takia muuttunut metabolismi (maksa on tärkein lataus) tai epäonnistuminen metaboliateitä, esimerkiksi akuutti hepatiitti.

syyt

Aikuisille takana keltaisuus voi olla erilainen syyt, kuten akuutti hepatiitti, virushepatiitti, kirroosi, autoimmuunihepatiitin, sappikivet tai haimasyöpä. Kulutus tiettyjen lääkkeiden (parasetamoli, penisilliini&# 8230;) voivat myös aiheuttaa keltaisuutta.

hoito

Loogisesti ensimmäinen asia on on tarkka diagnoosi on perimmäinen syy keltaisuus määrätä terapeuttista hoitoa sopivampi. Ehkäisevinä Neuvo välttää keskittymällä biliburribina pitäisi noudattaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, vältä alkoholia ja kolesterolin tasoa.

Saatat myös olla kiinnostunut: kalpeus, kutina ja ihon värjäytymistä: mitä kerrot meille? ja panee väriä virtsan onko olemassa terveysongelmia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 66


Content