Nikkeliallergiaan: oireet ja korjaustoimenpiteitä

nikkeliallergia, metallin läsnä monissa arkipäivän esineitä ja joidenkin elintarvikkeiden, on Yleisin syy yhteyttä ihottumaa, Se on yleisempää naisilla. Mukaan Espanjan Society of Allergy and Clinical Immunology, arviolta 15% väestöstä on allerginen nikkeliä.

Nikkeliallergiaan vaikuttaa eniten käsissä, suorassa kosketuksessa metallin, mutta se voi esiintyä myös muilla alueilla ihon (earlobes käyttää korvakoruja, ranteisiin solki katsella tai navan jonka metallinappi housuihinsa) ja levitä lähimpään . Nikkeliallergiaan ei parane, vaan voidaan hoitaa tehokkaasti. Tietäen oireita ja mitä tehdä, jos kärsii tästä allergia on yhtä tärkeää kuin tietää, missä tällaista metallin läsnä.

diagnoosi allergia nikkelin tehdään kutsutun lapputestillä, ja kun aiheutetaan asettamalla laastari takana, aineen kanssa, joka aiheuttaa allergian, noin 48 tunnin ajan. Tämän jälkeen iho on löydetty ja odota 24-48 tuntia tutkimaan uudelleen sitä. Kun kyseessä on allergia, ekseema on ilmestynyt levityksen jälkeen epäilyttävä aine iholla.

Hoito nikkeliallergian

Suositeltu hoito on paikallinen kortikosteroidien käyttö, soveltaa niitä kevyesti hieroen iholle. Ennaltaehkäisy on tärkeä rooli, ja välillä vinkkejä ja korjaustoimenpiteitä, jotka voivat toteuttaa muun muassa:

  • Rajoittamaan kanssakäymistä nikkelin, kiinnittäen erityistä huomiota koruja kappaletta. Ennen ostamista, varmista aina, mitä niiden koostumuksesta.
  • Vältä juomia ja ruokia astioihin.
  • Vältä elintarvikkeita, jotka sisältävät nikkeliä.
  • Korvaa ja astiat muita kuin nikkeli.
  • Keskustele lääkärisi kanssa, jos epäilet mahdollista allergia.

Saatat myös olla kiinnostunut: lateksiallergian: oireet, syyt ja hoito ja löytää yleisin ihon allergiat: oireet ja syyt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 37


Content Eruptions cutanees vih Lara lieto Oleo rosa mosqueta padron Perdite di liquido maleodorante ombelico