Udløbet mad: Er det sikkert at forbruge?

Udløbet mad: Er det sikkert at forbruge? Ca. 20% af befolkningen forbruger mad efter udløbsdato, Ifølge en undersøgelse fra Ministeriet for landbrug, fødevarer og miljø. Krisen, stigende priser på shopping er nogle af grundene til, der er førende os at spilde mindre madog spilder mindre mad. Men er det sikkert at tage udløbet mad? Den første ting er at skelne mellem udløbsdato og fortrinsret forbrug. En forskel, der vil hjælpe os med at løse tvivl om kassering eller forbruge mad.

hvad forskel mellem udløbsdato og fortrinsret forbrug? Begge referencer er vigtigt at vide, om det er sikkert at indtage mad, der ikke har købt til umiddelbar fortæring. den udløb et produkt eller en fødevare er underlagt mange faktorer, som kan reducere deres levetid. Således blandt de faktorer der påvirker varighed et produkt kan vi citere temperaturændringer, ændringer ved lys eller kemiske ændringer (enzymatiske reaktioner).

Forbrugerne betaler stigende opmærksomhed på udløbet eller holdbarheden af ​​fødevarer, især når vi købte som mejeriprodukter (mælk, yoghurt, mælk shakes) friske råvarer, kød, fisk, frugt, småkager, pasta eller på dåse.

Madforgiftning risici

Forbruge udløbne fødevarer især mere vandige og lipid proteinindhold og rigdom contains- kan sidde dårligt og forårsage madforgiftning. Ifølge medicinske data, årligt i vores land er registreret omkring 15.000 sager madforgiftning, normalt forårsaget af indtagelse af mad eller ødelagt fejl kæde opbevaring og håndtering.

den symptomer De kan forekomme i løbet af få timer efter indtagelse af udløbne eller daglig mad. I mildere tilfælde, symptomer er sædvanligvis sygdom, diarré, mave smerter, svaghed og hovedpine. Når madforgiftning opstår, ofte ledsaget af dehydrering, kan blive kompliceret. Komplikationer til sundhed, infektion eller inflammation af vævet omkring hjertet (pericarditis).

Når du er i tvivl om, hvorvidt en fødevare er god eller dårlig vilkår til forbrug, er det bedst at kassere. Dog skal det bemærkes, at ikke alle fødevarer er lige, og derfor ikke alle involverer de samme risici. Man skal være meget forsigtig og omhyggelig især med rå mad, fisk og fersk kød. Tilsvarende æg, friske oste, saft og vakuumpakkede pølser er også tilrådeligt at forbruge før dato. For salater, køber vi sække og klar til forbrug, må vi også respektere den dato, da det er en letfordærvelige fødevarer.

Der er andre fødevarer, såsom småkager, pasta, chokolade eller ris det er altid lettere at genkende, hvis de er i god stand. Hertil kommer, de holder længere, op til seks måneder, hvis den opbevares på et tørt sted uden lys. I disse tilfælde, er risikoen for forgiftning er sjældne, som er ikke-toksiske og det eneste, du vil bemærke, er, at de ved værre eller er blødere. I mellemtiden, bælgfrugter og olivenolie De udløber ikke, men kan miste nogle smag. Bælgplanter, men du er nødt til at koge dem godt, så der ikke er risiko for forgiftning lektiner.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =


Content Eruptions cutanees vih Kamasutra 2015 photos Oleo rosa mosqueta padron Sarveisontelo