Thyroid Hashimoto: Årsager og kost til at følge

den Skjoldbruskkirtel Hashimoto, eller kronisk lymfatisk skjoldbruskkirtel, opkaldt efter den japanske læge, som først beskrevet. Vi står over for en inflammatorisk sygdom i skjoldbruskkirtlen, og som påvirker det meste kvinder mellem 30 og 50 år, selv om det kan forekomme i alle aldre. Det sker normalt gradvist, hvilket medfører en hypofunktion thyroid (endokrin kirtel i forsiden af ​​halsen og hviler på strubehovedet). Både til at genkende og at forbedre behandlingen, vil vi se nærmere, hvad der forårsager den kost at følge og retsmidler, som vi kan være nyttige.

Mulige årsager

Hashimoto skjoldbruskkirtlen er en kronisk sygdom forårsaget af en autoimmun inflammatorisk proces. Specifikt kan det betragtes som resultatet af en unormal immunsystemrespons at, sensing en fjende thyreoideaceller forårsager progressiv ødelæggelse og en lige så gradvis tab af skjoldbruskkirtel funktion. Existes multiple faktorer som de kan være involveret i indtræden af ​​denne sygdom, såsom self genetik, den Selen-mangel, den stress og rygning.

symptomer

I den indledende fase af sygdommen er asymptomatisk Hashimotos thyroiditis, dvs. den ikke ledsages af specifikke symptomer eller abnormiteter. Når de ser, at de ligner symptomerne på hypothyroidisme, såsom træthed, vægtøgning eller koncentrationsbesvær. Som sygdommen skrider frem, symptomerne blive mere tydelige og etre at den øgede følsomhed over for kulde er inkluderet, hud bleghed, højere niveauer af kolesterol i blodet, asteni, muskelsmerter og stivhed (Især i skuldre og led), apati og overdreven menstruation (menoragi).

Diagnose og behandling

Til diagnose af skjoldbruskkirtlen dysfunktion sådanne analyser gennemføres blod for tilstedeværelse af skjoldbruskkirtelhormoner. Det er en kronisk sygdom er der ingen definitiv behandling, men kan holdes under kontrol.

Kost til at følge

Som vi har bemærket, med den rette behandling Hashimotos thyroiditis kan under kontrol og frem for alt mere irriterende symptomer. Behandling, at kosten også spiller en væsentlig rolle. Således, for eksempel, er du nødt til at gennemgå kost og satse på Fiberrige fødevarer og lavt fedtindhold. Det er tilrådeligt at tage 25 gram fibre om dagen, og spise en lav-kalorie diæt til bedre kontrol vægt.

Blandt de bedste allierede for kosten anbefales at tage kokosolie, Gurkemeje og ingefær to naturlige anti-inflammatoriske. Det er også godt at øge indtaget af grøntsager og frugter. den sukker Det bør tages i moderate mængder, ligesom mættet fedt. Som bemærket ovenfor, bør være forsigtig kalorieindtag, da ingen tilsyneladende vægtforøgelse (især væske) forårsager er et af symptomerne på denne sygdom.

Du kan også være interesseret i: Skjoldbruskkirtel: Hvornår og hvorfor er mest sårbare? og opdage kost for at tabe tager skjoldbruskkirtlen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3


B12أين يحدث مكان امتصاصه في الجسم Erstatning for kød Eruptions cutanees vih Madre frasi Massagem na próstata como fazer