Lymfeknuder: hvad de er, hvordan man kan genkende dem, og hvornår de skal bekymre sig om lymfeknuder

Berøring af halsen eller armhulerne og opdage hævede node Du kan generere os selv bekymre og angst, dog på mere end én lejlighed ængstelse er ubegrundet. Hvad er egentlig lymfeknuder?, Erkend, hvordan og hvornår man skal bekymre sig om lymfeknuder? Spørgsmål, der vil besvare eventuelle spørgsmål.

Hvis vi bemærker betændt eller en ændring i størrelse i kirtler i nakke eller armhulerne, for eksempel, er altid tilrådeligt at konsultere din læge. Det er rigtigt, at der ofte er helt uskadelige og vi bør ikke bekymre, men i andre kan det være et problem, der mistænkes sundhed der skulle afsløre. Du søge lægehjælp os med at løse alle tvivl. Lad os se nærmere hvad er lymfeknuder, og når vi virkelig bør være bekymrede over lymfeknuderne.

Lymfeknuder eller lymfekirtler er formationer lymfevæv. Disse knudepunkter er meget varierende med størrelse, fra en til 25 mm, så det kan synes svært at finde kontakten. Dog opfatter lymfeknuderne er slet ikke kompliceret til en ekspert hånd. De fleste er placeret i de mere tilgængelige områder af kroppen, såsom armhule, den hals og lyske. Lymfeknuder producere lymfocytter (En del af hvide blodlegemer), er i stand til at frafiltrere fremmedlegeme (bakterier, støv ...) partikler. Således kan vi sige, at en del af de organer, hvis funktion er at forsvare vores immunsystem. Denne funktion er også delt, for eksempel tonsil og tillæg.

Lymfeknuder: hvordan man kan genkende dem

Generelt lymfeknuderne når ingen problemer er til stede er ikke mærkbar at røre ved og det er svært at sige, blot ved at røre ved dem, formationer. Skal have nået et vist volumen for at møde ham, at være så når det kommer til at studere sin form, konsistens, sensitivitet, mobilitet og alle former for relationer med huden.

Hævede lymfeknuder

Når lymfeknuder er forstørret eller betændte vises -den akut inflammation er normalt forårsaget af bakterielle og virale infektioner, såsom influenza eller resfriado- er vigtigt at have en diagnose, verificeret af de foreskrevne af lægen (blod ...) tests. I infektioner, kan inflationen af ​​lymfeknuder være smertefulde, især når røre eller tryk, også kommer ledsaget af en rødmen af ​​huden og varme fornemmelse i betændte lymfeknude. Som eksperter siger, lymfeknuder er ofte resistente og hårdt, mens på en akut infektion (ved organismer sådanne) disse formationer bliver hvide konsistens og huden bliver rød og skinnende.

Hævede lymfeknuder kan være en infektion forårsaget af andre årsager uden signal infektioner såsom tumorer (Maligne og benigne).

Lymfeknuder i tumorer

Når metastase forekommer, i carcinomer for eksempel kan producere betydelig hævelse af lymfeknuder, og kan endda nå størrelsen af ​​en lille æg, der viser særligt hårdt at kunne mærkes. I dette tilfælde smerte er normalt ikke vises. Når lymfeknuder påvirket af metastaser producere smerte er et tegn på, at formationerne er nær enhver nerve gren.

Hævede lymfeknuder kan være forbundet med neoplastiske sygdomme, såsom Hodgkins sygdom, med den lymfosarcom eller lymfoid leukæmi.

moderat hævede lymfeknuder

Sommetider lymfeknuder kan forekomme moderat hævede, især hos børn og unge, og i mangel af patologi. Normalt de ikke overstiger den størrelse med en ært og svag stigning i størrelse kan være relateret til mandler eller caries et tilbagevendende problem, som ikke er blevet behandlet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 93


B12أين يحدث مكان امتصاصه في الجسم Erstatning for kød Homme qui se sent femme إيجابيات الصورة عيون منتفخة