Restless Legs Syndrome: Hvad det er, og hvad der forårsager det?

Restless Legs Syndrome: Hvad det er, og hvad der forårsager det? Også kendt som acromelalgia, er en neurologisk lidelse Det skyldes den pludselige bevægelse af tips og som normalt påvirker den drømme, hvor de kan opleve prikkende fornemmelser, kulderystelser, brændende eller smerter, som i sidste ende resulterer i behovet for at bevæge sig. Selv om stort set ukendt for mange, ifølge medicinske data skønnes at påvirke 15% af befolkning mellem 18 og 65 år.

Den restless legs syndrom (RLS) er en neurologisk lidelse, der forårsager på sin side søvnforstyrrelser udhule dens kvalitet, som det er i hvile eller søvn, når vist! pludselige bevægelser ben (myoklonus) og fornemmelser, som prikken eller kulderystelser, tvinger os til at flytte de nedre ekstremiteter. Ifølge medicinske data er beregnet, at 15% har restless legs syndrom og dets forekomsten stiger med tilsætning alder.

den årsag Dette syndrom er stadig et spørgsmål uden endeligt svar, selv om læger og specialister ikke udelukke at have en genetisk komponent, da det vurderes, at en tredjedel af patienterne har i deres sygehistorie familie historie (som SPI er denonima primære eller familie). De indsamler undersøgelserne, der betragtes som en af ​​de førende specialister på området, Dr. Diego García-Borreguero, direktør for Sleep Research Institute og formand for Spansk Society of Sleep, der, i udsagn, der er indsamlet i medierne og givet foredrag, hedder det, at når forsker "fremgår det, at mindst seks ud af ti patienter har en nær slægtning, der påvirkes også til en vis grad." Det understreges også, at i modsætning til hvad man skulle tro, vi har en "almindelig sygdom", selv om "de fleste af de berørte er uvidende de lider af dette billede, tillægge fejl til andre tabeller, f.eks kredsløbsproblemer" .

Det er dog ikke den eneste hypotese, som det også overvejes, at årsagen kan være relateret til et fald i dopamin, hjerne neurotransmitter ansvarlig for koordination og udføre bevægelserne. Eksperterne mener også, at der er andre risikofaktorer. Således, ud over alder, manglende jern eller lider af lidelser, såsom diabetes, rheumatoid arthritis eller nedsat nyre- Du kan også gøre os mere sårbare over for Restless Legs Syndrome.

Uro i benene kan også forekomme som et resultat af en anden patologi (Anæmi, jernmangel, nyresvigt ...) er kendt som Sekundær RLS. Også i tilfælde af kvinder, under graviditet De er mere sårbare over for at lide denne lidelse. Ifølge lægelige oplysninger skønnes det, at omkring 15% af gravide kvinder, især i de sidste måneder af graviditeten, lider uro i benene. Symptomerne forsvinder som regel efter levering.

Trangen til at bevæge benene om natten forårsager en forringelse i kvaliteten af ​​søvn, fordi patienten har en tendens til at vågne op oftere, hvilket kan ende med at forårsage problemer søvnløshed. Mangel på hvile fører endda stadig et andet problem, og det er at forværre symptomer i løbet af dagen (mest bekymring, ømme ben), mens det kan gøre os føler mere irritabel, træt og sløv. Mange patienter genkender sover mindre end fem timer natten over.

kløe, chill eller prikkende er nogle af de følelser, som ofte ledsager det presserende behov for at bevæge benene, hyppigere, når personen lyver, direkte påvirker og som påpeget, hvile. Det er ikke en behagelig følelse, tværtimod, kan forekomme lejlighedsvis andre steder, ligesom arme.

Restless Legs Syndrome: Diagnose

Otte ud af mennesker med RLS lider pludselige benbevægelser under søvn, hvilket normalt vare lidt over tyve sekunder, men nok til at forstyrre drømme og underminere pausen. Faktisk søvnløshed er en af ​​sine vigtigste konsekvenser. Træthed og søvnighed De kan forværre symptomerne, så diagnosticering og behandling også overveje tilknyttede lidelser involveret.

gennemgå vores livsstil Det kan også hjælpe os med at overvåge og forbedre RLS symptomer fra at undgå spændende drinks i en sund og varieret kost som aktiviteter , tage toiletter afslappende og strækøvelser at praktisere en terapi der kan suppleres med yoga eller tai chi, blandt andre.

Restless ben syndrom: hvad man skal gøre

Siden 2004 har Spanske sammenslutning af Restless Legs Syndrome, AESPI, arbejder for at give en patologi, stadig ukendt for en stor del af samfundet, og yderligere at forbedre forebyggelse og diagnose. Faktisk som påpeget af foreningen, selv om diagnosticering af dette syndrom er normalt i midaldrende, det er almindelige symptomer er dukket op for længe siden i barndommen. Hvad de kaldes vokseværk, og endnu højere barndom hyperaktivitet eller svært ved at sidde, kan de faktisk skjule en begyndende problem uro i benene. Det skal også bemærkes, at i de seneste år er sket store fremskridt i behandlinger (Dopaminerge stoffer) med meget effektive resultater, som opnår afbøde og symptomer forsvinder.

AESPI tilbyder patienten og familien en række Praktiske tips til at forbedre livskvaliteten:

  1. Taler åbent om sygdommen, både lægen og familien.
  2. Ikke forsøge at bekæmpe trangen til at bevæge sig, da dette kan gøre symptomerne bliver mere udtalt. Det er tilrådeligt at følge en øvelse program til at forbedre fleksibiliteten, korrekte arbejdsstillinger og styrke muskler og led i benene. Motion kan hjælpe med at forbedre kontrollen over denne sygdom.
  3. Skriv en søvn dagbog scorer lægemidler og behandlingsformer, der fortsat at bekæmpe symptomerne og deler det med din læge.
  4. Holde øje aktive Det hjælper med at reducere symptomerne.
  5. Strækker morgen og aften: behandlingsformer såsom yoga, Musicoterapia, tai chi og akupunktur De er en god allieret for at afbøde de fysiske og følelsesmæssige symptomer.
  6. Hjælp andre patienter: Støttegrupper give indsigt og hjælpe andre, der lider af de samme sygdomme.
  7. Få højere: Løft bord eller en hylde, så du kan arbejde stående eller læse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 26 =


Content Eruptions cutanees vih Kamasutra 2015 photos Sarveisontelo إيجابيات الصورة