Hvad er triglycerider, og hvad er de?

Ligesom vi har lært, hvor vigtigt det er at overvåge kolesteroltal, bør vi gøre det samme med triglycerider. Det er lipider og udgør en reserve magt vigtigt for vores krop. men hvadhvad de er virkelig? De spiller en meget vigtig rolle, og værdier kan afsløre værdifulde oplysninger om vores stat sundhed. Lad os se nærmere, hvilken rolle og hvorfor det er så vigtigt at fastholde afbalancerede niveauer.

Hvad er de?

 

Triglycerider er lipidmolekyler dannet i tarme fra fedtstoffer vi forbruger. En kost for rig på fedt vil øge din niveauer og gøre os sårbare over for at lide hvad der er kendt som hypertriglyceridæmi. Det er derfor vigtigt, at kontrollere fedt kost, prioritere god (Mono og polyumættede fedtsyrer). Triglycerider bør ikke forveksles med kolesterol. Faktisk er det muligt, at en person har høje triglyceridniveauer har også forhøjet kolesterol.

Triglycerider spiller en vigtig rolle, og ud over at være en energikilde for vores krop, tjene transport vitaminer A, D, E og K. For at sikre vores velfærd er det nødvendigt, at disse værdier forbliver inden for minimum og maksimum værdier. Det vil sige, niveauer bør ikke overstige en vis grænse. den faktorer de kan øge disse værdier funktionsfejl lever og tarm (producerende triglycerider i store mængder), arvelighed, forbrug af visse medikamenter (såsom diuretika og piller indeholdende østrogen), overdreven indtagelse af alkohol og / eller sukker, fedme, overdreven indtagelse af animalsk fedt, type 1 eller type 2-diabetes, nyresvigt eller andre sygdomme i nyrerne, hypothyroidisme og andre thyroidsygdomme. For kvinder, graviditet er en fase, hvor vi især skal overvåge disse værdier.

værdier

den normale værdier triglycerider De er mindst 150 mg / dl; 150 til 199 mg / dl anses for at være den øvre grænse for normal; 200-499 mg / dl, vil niveauet være høj; og fra 500 mg / dl, høj.

For høje værdier af triglycerider i blodet kan forekomme symptomer som tilbagevendende mavesmerter efter måltider eller blærer gul hud (mave, balder, knæ, albuer og øjenlåg). I de mest alvorlige tilfælde kan forårsage akut pancreatitis.

Du kan også være interesseret i: hvordan man kan sænke triglycerider med naturmedicin og hvad de skal spise.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 79 =


Content Eruptions cutanees vih Madre frasi Oleo rosa mosqueta padron Sarveisontelo