20 søgeord, du har brug for at vide for at forstå din læge

Når vi gik til lægens kontor vi må aldrig gøre, er at forlade med tvivl, både på diagnose og behandling. Tvivl om, at i mange tilfælde, er forårsaget fordi lægen ikke forklarer eller fordi patienten ikke spørge. Læger bruger udtryk, at patienter ikke altid relateret, hvilket gør dem bo hos mange tvivl. For at forstå din læge og holde tingene klar, her er en liste over 20 mest almindelige tekniske ord:

 1. biopsi: Det indebærer at tage en lille del af væv til undersøgelse, afslører sine ændringer og diagnosticere sygdommen.
 2. cyanose: Dette er farven af ​​væv til en purpurrød på grund af manglende iltning af blodet forårsaget af visse sygdomme eller forgiftning.
 3. dyrkning: Teknik at kende oprindelsen af ​​det detekterede i blod, urin eller andre kropsvæsker kim. Dyrkning kan isolere patogenet.
 4. blød kost: Anbefales til behandling af visse lidelser, hvad er det præcist? Fødevarer tager mindre konsekvent og let fordøjeligt, at give en pause til fordøjelseskanalen. Fødevarer såsom hvid fisk, korn, grøntsager eller mælkeprodukter, der ikke forårsager irritation og minimalt stimulerer gastrisk sekretion.
 5. flydende kost: Kost eliminere fast føde, som regel, når gut sygdomme er diagnosticeret. Det bruges også til at hydratisere patienter før og efter visse medicinske analyser eller kirurgi.
 6. dysfagi: Synkebesvær. En læsion i spiserøret eller en ændring i ribberne kan være bag.
 7. dyspnø: Følelse af åndenød, der forårsager åndedrætsbesvær. Det er forårsaget af en subjektiv sag.
 8. ektopisk: Definerer placeringen af ​​et organ eller kropsvæv ud af sted, som regel på grund af en medfødt misdannelse. Det kan også forekomme med graviditet, når de befrugtede æg uden for livmoderen.
 9. ødem: Væskeophobning i et væv forårsager yderligere betændelse.
 10. iskæmi: Ophøret af blodstrømning i et givet væv. Når det fortsætter, kan det føre til døden af ​​vævet væsen risikofaktor for slagtilfælde.
 11. hæmoglobin: Proteinet afslører, hvis der er et problem med anæmi. Det er til stede i de røde blodlegemer og tillader transport af ilt i blodet. Gennem en analytisk måleværdier.
 12. hyperglykæmi: Forhøjet blodsukker. Den mest almindelige årsag er diabetes.
 13. hypoglykæmi: Lige det modsatte af ovenstående faldet i blodglucose. Det kan forekomme som et resultat af lægemidler i tilfælde af diabetikere, blandt andre årsager.
 14. dislokation: Forvridning af knoglerne danner leddet.
 15. percentilen: Statistisk parameter bruges til at sammenligne en bestemt værdi til den almindelige befolkning. Således for eksempel, hvis et barn er i den 25. percentil betyder, at 75% af børnene deres alder er højere end ham.
 16. pyrosis: Burning eller brændende fornemmelse i brystet. Det er forårsaget af for sure maveindhold.
 17. systole: Definerer bevægelsen af ​​sammentrækning af hjertet for at flytte blodet og cirkulerer i hele kroppen. Når vi taler om forhøjet blodtryk, vi mener det.
 18. diastole: Bare det modsatte til ovenstående, afslapning af musklerne i hjertet. Med andre ord, så mener vi det, når vi taler om lavt blodtryk.
 19. tinnitus: Feeling støj i ørerne eller hoved uden nogen synlig eller ydre årsag.
 20. Blodsænkning: Det er en test, der måler den hastighed, hvormed de røde blodlegemer er deponeret. En test for diagnostiske inflammatoriske, infektiøse eller tumor lidelser.

Du kan også være interesseret i: De 10 spørgsmål bør du altid spørge din læge og opdage de 10 medicinske fejl, der kan ske for dig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4


Bol owulacyjny pid Danacol laxatif Erstatning for kød Madre frasi Massagem na próstata como fazer