Tomillo: egenskaper, fordeler og kontraindikasjoner

den timian Det er en av de plantene og urter mest brukte, ikke bare blant kjøkken til smaken mange oppskrifter, men også som en ingrediens i naturlig rettsmidler å lindre symptomer på mild og vanlige plager som for eksempel en vanskelig fordøyelsen. Selv om bruken er mest brukt som et naturlig smakstilsetning eller som gress for te, kan timian også brukes som essensielle oljen.

egenskaper

Timian, tatt i infusjon, Det bidrar til å lindre pusteproblemer. Ikke i det hele tatt, den eneste eiendommen av timian, som det også antiseptiske midler og desinfeksjonsmidler takket være sitt innhold av tymol. Faktisk er en av anvendelsene som støtter timian, og mindre kjent, blir brukt som renere, tilsette timian for varmt vann og et lite såpe. Tillat blandingen å avkjøles, og spraye vaskeflaten blir sprøytet.

Retur til kapitlet om helse, timian, blandet med honning, Den kan brukes som desinfeksjonsmiddel såret. Det har også egenskaper timian antioksidanter, Takket være innholdet av flavonoider, i tillegg til å være en utmerket kilde til mineraler (kalsium, jern, mangan) og fiber.

fordeler

Timian har terapeutiske effekter, være en god ally for å redusere symptomene på problemer så astma eller bronkitt. Prøv å forberede en infusjon av honning, vann, timian og en skvett sitronsaft. Bronkodilaterende effekten.

Hvis du har problemer fordøyelsen, prøv å ta en infusjon av timian etter hoved måltider (lunsj og middag). Tilsett en ts timian i en kopp kokende vann. Avkjøl, filter og ta to ganger daglig.

Timian er også en god alliert kvinners helse, bidrar til å lindre menstruasjonssmerter og ubehag av premenstruelt syndrom. Det har også andre effekter anerkjent for å lindre symptomer på sykdommer slik som artritt, håravfall, laryngitt, tretthet, stress eller muskelkramper. Det er også bra for å lindre stresset.

Kontra

Man må være spesielt forsiktig når timian olje som brukes, siden overflødig tymol kan virke mot sin hensikt. Hvis du lider av magesår, hjerteproblemer eller under svangerskapet, er det best ikke å bruke den essensielle olje av timian.

Du kan også være interessert i: 7 kalender antidepressiva og effektiv, og finne ut hva den beste te å lindre menstruasjonssmerter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 23


Content Danacol laxatif Eruptions cutanees vih Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron