Har rapsolje er dårlig: Kontra og hvor du er

den rapsolje er kjent i India i over 4000 år siden, selv om opp Europa ikke frem til det fjortende århundre. Det er land der rapsolje er den mest brukte, som Frankrike, Tyskland eller England, derimot, Spania, alt som innebærer begrepet voldtekt fortsetter å vekke i noen tilfeller tvil blant forbrukerne. Årsaken er masseforgiftning som skjedde i 1981 og påvirket mer enn 20.000 mennesker. Rapsolje i seg selv ikke var ansvarlig for forgiftning, men forurensningene svikaktig tilsettes i fremgangsmåten til behandling og håndtering. Imidlertid er rapsolje fortsatt ikke den mest populære i vårt land.

Rapsolje skiller seg ut over alt innholdet lipider (PUFA) og vitamin E. rapsolje som brukes i mat er lavt innhold av erukasyre (Fra raps, en rekke av raps utviklet i Canada i 1960), foruten å være ansett som en av de oljene mindre mettede fettsyrer Den inneholder (ca. 6-7% sammenlignet med andre typer oljer som kan være opp til 12% som solsikkeolje). På dette punktet, er rapsolje bra eller dårlig?

Kontra

Diskusjonen om egenskapene og kontra av rapsolje, som skjer for eksempel palmeolje, forblir åpent. Reiser spørsmål rapsolje eller rapsolje uraffinert er erucic og glukosinolater. Siden midten av det tjuende århundre det viser seg at denne syren kan være en fiende av helse, som deres tilstedeværelse på svært høye nivåer kan favorisere dannelse av fettavleiring i hjertet. Det må imidlertid understrekes at aktuelle behandlingsteknikker og raffinerte oljer er i stand til å redusere deres nærvær under 2 vekt% ved anvendelse av modifiserte raps frø.

hvor er

Rapsoljen kan være til stede i mange mat bearbeidet, for eksempel margariner, supper, godteri, kaker, kremer, croissanter, brød pinner, frosset, hermetisert, stekt mat, pakket mat og lav kvalitet bakeprodukter.

Du kan også være interessert i: Oljer: Avocado, gresskar og sesamfrø sunne varianter og oppdage tran: Egenskaper og fordeler.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 12


Intoleranse kaffe Massagem na próstata como fazer Sarveisontelo ستائر المطبخ عيون منتفخة