Trochanteritis: Hva er det og hvordan er det behandles?

den trochanteritis, også kalt trochanteric bursitt, er en lidelse forårsaket av betent bursa, en slags pose som lagrer leddvæsken hvis funksjon er todelt. På den ene siden, det hjelper smøre strukturer på siden av lår og for det andre, for å beskytte sener og muskler i området. Den trochanteritis, i medisinske termer, er den vanligste årsaken til hofte smerte er mer hyppig blant idrettsutøvere og blandt kvinner, fra 40-årene.

årsaker

Den viktigste årsaken til denne lidelsen er kontinuerlig rubbing av hip når du utfører fleksjon og ekstensjon, derav de er idrettsutøvere de mest sårbare til å lide trochanteritis, og blant dem, de som praktiserer maraton eller sykkel. Det finnes også andre risikofaktorer for å vurdere, for eksempel overvekt eller fedme, osteoartritt i hofte, skiveprolaps, den flate føtter eller har en leg litt lengre enn den andre.

symptomer

Hofte smerte, spesielt på den side, er det symptom mer karakteristisk for trochanteritis, økende intensitet i bevegelser som trapper, ligger på den siden eller komme i bevegelse etter å ha blitt sittende på en stund.

Det er praktisk oppsøke lege for å bekrefte eller utelukke sykdommen, da det i noen tilfeller, for eksempel, kan forveksles med impingement korsrygg eller hoftesmerter. I slike tilfeller kan det være nødvendig å ha en MR eller ultralyd hofte.

behandling

For å lindre ubehaget bør gjøre hvile, spesielt sport, til et gjennomsnitt på 10-15 dager, og om nødvendig ta oral antiinflammatorisk. Legen kan også anbefale å bruke en krem ​​eller gel i området. Logisk, må vi ta hensyn til årsaken til problemet. Avhengig av intensiteten og inflammasjon, kan det også anvendes en behandling med ultralyd og sjokkbølger, og utføre spesifikke terapeutiske øvelser for å styrke området.

Når behandlingen ikke gir de forventede resultatene, kan legen vurdere muligheten til å gjøre en infiltrasjon med kortikosteroider og bedøvelsesmidler. Hvis dette ikke gir et resultat, vil den vurdere kirurgi for å fjerne den aktuelle pose.

Du kan også være interessert i: Hoftebrudd: hvordan og hvorfor det skjer? og handler om beinbrudd: symptomer, typer og behandling.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 82 =


Bol owulacyjny pid Erstatning for kød Kamasutra 2015 photos Madre frasi Massagem na próstata como fazer