Ødem: hvorfor bena hovne opp

den ødem Det er en ansamling av væske i cellen seroalbuminoso vev, særlig i bena, forårsaker svelling og følelse av tyngde og tretthet. Nedre lem ødem kan også påvirke ankler og føtter og spre selv til lår og legger.

En av de mest vanlige årsakene til benet hevelse ødem er overvektige eller fete, men ikke det eneste, som er viktig ikke å undervurdere symptomer som kan også avsløre hjerte-relaterte sykdommer. Stillesittende mennesker har større risiko for ødem eller væskeansamling i kroppen.

Det kan være forårsaket av en forandring i banen blodet skjer gjennom venene til den når hjertet. Trette ben og hevelse er de to vanligste symptomer på dette problemet bør du kontakte legen din.

ødem graviditet

Graviditet er en av de stadier der kvinner har større risiko for ødem i bena. Svaret ligger i Hormonelle endringer som skjer i svangerskapet, Det er hyppigere ødem i bena i løpet av tredje kvartal. I tillegg til å konsultere med legen din, er det lurt å sove på siden med bena litt hevet.

ødem narkotika

Noen medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk, antidepressiva eller anti-inflammatoriske kan føre til hevelse i bena.

Ødem i underernæring

Overdriv salt i kosten øker risikoen for væskeretensjon og derfor forekomsten av ødem i bena, i tillegg til de vanlige økede kilo.

Hvordan unngå væskeansamling i bena?

  • Løft bena ved sengetid (ca. 45 grader).
  • Gjør beinøvelser som fremmer blodsirkulasjonen.
  • Følg en lav-salt diett.
  • Ta pauser, minst 5 minutter hver time, hvis vi bo for lenge eller sitter i samme stilling.
  • Terapeutisk bruk sokker og unngå klær for stramt.

Du kan også være interessert i: Fôring tips for å forhindre hovne ben i sommer og alt om væskeretensjon: naturlige rettsmidler som fungerer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3


Danacol laxatif Eruptions cutanees vih Madre frasi Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron