Endometriose: Symptomer og konsekvenser

En av de viktigste innvirkning den endometriose er at det kan kompromittere fruktbarhet kvinner. Derfor er det viktig å kjenne sin symptomer og, fremfor alt, å ha en diagnose nøyaktig for behandling. Men det er ikke alltid lett å identifisere endometriose fordi ikke alle kvinner har åpenbare symptomer. I noen tilfeller er det fortsatt skjult, men produserer andre symptomer, for eksempel menstruasjonssmerter, mer rikelig regler -hipermenorrea- eller smerte i nære relasjoner.

Endometriose er en gynekologisk sykdom som rammer kvinner fertil alder. En stille sykdom som i flere tiår ikke har fått noen medisinsk oppmerksomheten han fortjente, selv om dataanalyse viste ikke bare sin forekomst, men også dens konsekvenser, blant annet som risikere fertiliteten hos kvinner. Endometriose, i medisinske termer, er definert som tilstedeværelse av kjertel elementer og bindevev, som i utseende ligner livmorslimhinnen og er lokalisert i områder hvor endometrium bør generelt ikke være (utenfor livmoren, eggstokkene, blæren eller uterus leddbånd). Endometrium i mellomtiden, er slimhinnen inne i livmoren av den kvinnelige reproduktive område, hvor det befruktede egg er implantert. Hvis befruktning ikke har skjedd, er det utvist under menstruasjon.

Andre symptomer assosiert med endometriose er smerter eller ubehag ved å holde intime relasjoner (Dyspareuni), vanligvis bevirket av trykket i eggstokker og livmor blødning eller tap mellom reglene. Det sistnevnte oppstår fordi endometriose kan endre menstruasjonssyklusen og forårsaker tilfeldige tap. Du kan også ledsaget spesielt å komme til regel- av magesmerter, ryggsmerter, følelse av tretthet eller svimmelhet dager.

endometriose fruktbarhet

En av konsekvensene av mest bekymring er hvordan endometriose påvirker fertiliteten hos kvinner. Vanskelig bli gravid er ofte en av årsakene som fører kvinner til konsultasjon og dermed diagnosen endometriose. Vi står overfor en sykdom som kan føre til betennelse magen -bloqueando egg og sperm junten-, tilstopping av egglederne eller utskillelse av visse stoffer som blokkerer normal fertilitet syklus. Endometriose kan også øke risikoen for abort hos kvinner.

For nøyaktig diagnose av endometriose, samt vurdere symptomer, må du også gjennomgå en gynekologisk undersøkelse, og gjøre en ultralyd -Den mest pålitelige metode for å detektere endometriosis- og en blodprøve.

endometriose behandling

I noen tilfeller, ledelse analgetika smerte vil være nok. den hormonbehandling -inkludert anticonceptivas- piller er også effektive. Når endometriose er akutt og alvorlige symptomer, er det beste behandlingen kirurgisk (Laparoskopi laparotomi).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 42 =


Content Eruptions cutanees vih Kamasutra 2015 photos Sarveisontelo إيجابيات الصورة