Keloid arr: Hva er, årsaker og behandling

når en sår en kur kan helbrede unormalt. Det er det som er kjent som keloid. La oss se nærmere på hva som synes, hva deres årsaker og behandling.

den vev remodelle kantene av såret for å helbrede, noe som resulterer i et arr. Når det gror unormalt kan du se en keloid arr, arr overdrevet, forstørret og hypertrofisk. Dette er på grunn av overflødig bindevev, som resulterer i et herdet lesjon, og skjemmende, og strekker seg forbi kantene av såret. Og det er ikke bare et estetisk problem, fordi du kan også komme sammen med andre ubehag som smerte, kløe eller svie.

I en innledende fase, har dette en arr rødt eller lilla utseende, som endres for å skaffe en lignende hudfarge. Denne type arr vanligvis forbundet med sår forårsaket av et brannsår, en infeksjon eller et kirurgisk sår eller traumer, selv som et resultat av akne eller piercing. Også interessant, er det mer utbredt blant kvinner, så vel som folk mørk hudfarge. De fleste slike arr vises i overkroppen, fra magen opp, spesielt på rygg, bryst, nakke, ansikt og ører.

Keloid arr: Årsaker

Det finnes ingen spesifikk årsak til å forklare forekomsten av keloid arr, mens ofte er relatert til sår suturerte under spenning eller i områder med tykkere hud. Hvis du har identifisert noen risikofaktorer, slik som arvelig, den mørke fargen på hud og sår (andre og tredje grad).

Keloid arr behandling

Keloider bør prøve å unngå uopprettelig skade på huden. blant behandlinger hyppigere er anvendelse av geler eller kremer topisk, med kompresjon av arr. De er også svært effektive infiltrasjoner med intralesional kortikosteroider (Arret). I dag er de også bruke mer innovative behandlinger, for eksempel, laser økter Fraksjonert CO2. Laseren tratatamientos virker ved å fjerne en del av arret, mens restrigen sirkulasjon i årer som gir næring, sletting av overproduksjon av kollagen og å hindre ytterligere vekst. Skulle ha hatt et arr på anledning som denne, før noen andre skader eller kirurgi, uansett hvor enkelt det er, bør du informere legen.

Du kan også være interessert i: splines: sannheter og løgner i hud og hvordan å ta vare på piercing ikke er infisert.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =


Content Danacol laxatif Eruptions cutanees vih Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron