Nikkelallergi: Symptomer og tiltak

den nikkelallergi, et metall finnes i mange dagligdagse gjenstander og noen matvarer, er det mest vanlige årsaken til kontakteksem, Det er mer vanlig blant kvinner. Ifølge den spanske Society of Allergy and Clinical Immunology, anslagsvis 15% av befolkningen er allergisk mot nikkel.

Nikkelallergi rammer for det meste hender, ved direkte kontakt med metall, men kan også forekomme i andre områder av huden (øreflippene å bære øredobber, håndledd spenne klokke eller rundt navlen av metall knapp i buksen) og spredte seg til nærmeste . Nikkelallergi er ikke kureres, men kan behandles effektivt. Kjenne symptomer og hva de skal gjøre i tilfelle av lidelse denne allergien er like viktig som å vite hvor denne typen metal stede.

den diagnose av allergi mot nikkel er gjort med kalt patch test, og som navnet innebærer å plassere en lapp på ryggen, med den substans som forårsaker allergi, i ca. 48 timer. Etter denne tid, huden er oppdaget og vente 24-48 timer å revurdere det. Ved allergi, vil eksem har dukket opp etter påføring av mistenkelig stoff på huden.

Behandling av nikkelallergi

Den anbefalte behandling er bruk av topikale kortikosteroider, bruke dem på en skånsom massasje på huden. Forebygging spiller også en viktig rolle, og mellom tips og rettsmidler som kan iverksette inkluderer:

  • Begrense kontakt med nikkel, med særlig vekt på de smykker stykker. Før du kjøper, må du alltid sørge for hva deres sammensetning.
  • Unngå drikker og matvarer som finnes i bokser.
  • Unngå mat som inneholder nikkel.
  • Bytt ut bestikk og servise andre enn nikkel.
  • Snakk med legen din dersom du har mistanke om mulig allergi.

Du kan også være interessert i: lateksallergi: Symptomer, årsaker og behandling og oppdage de vanligste hud allergier: Symptomer og årsaker.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 70


Content Danacol laxatif Eruptions cutanees vih Massagem na próstata como fazer Oleo rosa mosqueta padron